torsdag, september 10, 2009

Instruktioner för e-postadress

Det är inte ballt att ha en e-post adress vars första del är någonting annat än ens eget namn. Man skall ha sitt eget namn och ingenting annat. Det spelar ingen roll om det är roligt, det som ersätter namnet, det är ändå otroligt töntigt och framställer e-postanvändaren som en riktig idiot.

Mellan för- och efternamnet skall det absolut inte stå någon punkt. Punkten står för förkortningar, vilket exempelvis skulle innebära att någon som i mejlform kallar sig john.nilsson mycket väl skulle kunna heta Johannes. Att vara anal rörande språket är något en ball person vanligtvis inte är, men här är det viktigt. Man skall använda understreck mellan namnen, eftersom understreck markerar mellanslag. Vill man inte ha det, kan man lika bra gärna vara utan e-postadress.

När man läser upp sin e-postadress för någon annan, skall man läsa understreck som understreck och absolut inte som underline. Att ersätta det svenska ordet med ett töntigare på engelska gäller också för snabel-a. Några höjer säkert sina röster hör och påstår att snabel-a är töntigt att säga, men det är det alltså inte. Ni har fel.

Inget domännamn är ballare än det andra. Tvärtom kan det bli en last för den balla e-postanvändaren att låta adressen ligga på en domän vars namn vill göra anspråk på att vara ballt. Heter du någonting vanligt, såsom Lars Larsson, är du tillåten att skaffa sig en annan domän än de vanligaste. Se bara till att du inte försöker vara unik, för då blir du en tönt.

1 kommentar:

 
Blogglista.se