måndag, september 21, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till Bättre i Berlin av Mofeta & Jerre

Så här tycker aldrig en ball person:


Det här en ball persons motsvarighet till att ge någon/något fingret:


Mofetas & Jerres Bättre i Berlin är ball. Balla personer är inte de personer låten handlar om. Balla personer tycker att sådana resande, hippa idioter är just idioter. Balla personer behöver ingen stad, balla personer behöver ingen värld. Balla personer har ballheten, och ballheten är i första hand ett sinnestillstånd.

Balla personer tycker sällan om hiphop. Men balla personer kan göra undantag. Balla personer lyssnar sjukt sällan på texter, men även där finns det undantag. Har en låt ett aktuellt tema dess text kretsar kring, ett tema som intresserar balla personer, då lyssnar balla personer. Håller balla personer sedan med vad som sägs, är en text också ball. Det är alltså balla personer som har ensamrätt på att säga vad som är bra. Alla balla personer tycker likadant. Då är det så det skall vara. I Mofetas & Jerres fall handlar det om att balla personer kan identifiera sig med att vara ballare än dem texten hånar.

Balla personer är ju givetvis ballare än att de själva skulle få för sig att skriva en sådan text. Men det hindrar inte texten från att kunna vara ball.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se