fredag, september 11, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till regnskogen

Regnskogen är ju viktig, det vet en ball person, men den balla personen har ändå svårt att tycka att regnskogen är ball. Visst, det finns en hel del fräna djur i regnskogen, men sådant är balla personer ändå inte intresserade av. Visst, det finns mycket annat att se, annat att upptäcka, men inte heller sådant intresserar balla personer. Regnskogen blir rätt så poänglös då, för en ball person, som bara ser regnskogens nytta för miljön som väsentligt. Och då är den balla personen inte alls brydd om att göra något specifikt för att rädda regnskogen, utan nöjer sig med att veta att det kanske inte vore så bra om man hugger ner den. Men om det ändå skulle hända, har en ball person inga vidare bekymmer med det, förutom att den balla person, liksom andra människor, förmodligen skulle dö. Men till döden förhåller sig balla personer likgiltigt.

Balla personer tycker att det är töntigt av folk att bygga möbler av virke från regnskogar. Möbler bygger man inte, de hittar man eller gör. Nästan vad som helst kan vara en möbel för en ball person. Skulle det däremot råka dyka upp en möbel som är gjort av virke från regnskog, skulle en ball person inte ha några större moraliska tvivel kring huruvida den balla personen skall ta den i sin tillfälliga ägo eller inte.

De som bor i regnskogar, de är rätt balla. Men det är inte meningen att man skall åka dit och titta på dem. En ball person kan lära sig en hel del om dem, bara för att en ball person är intresserad av att veta, men inte mer. Naturligtvis är det inte läge att börja prata om vad man kan. Folk som bor i regnskogar är balla för att de inte vet varken bättre eller sämre. En ball person kan ibland önska att den också skulle ha blivit född i en sådan där stam som äter pungar fyllda med blod och tomatsoppa. Men eftersom en människa i förväg inte kan bestämma var eller när den skall bli född, är det inget en ball person bryr sig dess mer om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se