onsdag, september 02, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till cupcakes

Cupcakes är ju egentligen fruktansvärt goda och relativt balla, eftersom man kan göra dem på så många olika sätt, men så länge inte ett försvenskat ord för att benämna cupcakes får fäste hos svenskarna, skall cupcakes inte kunna ses som något ballt. Det skall kanske komma en tid då balla människor nästan uteslutande äter cupcakes, trots att de egentligen inte är särskilt näringsrika. Men det skall bli en tid då cupcakes inte heter cupcakes, utan något mycket vackrare på svenska.

Det är sällan balla människor verkligen intresserar sig för smaken hos den mat de äter, men det här fallet är ett undantag. Smaken av cupcakes är något som kan tränga igenom den balla människans letargi, men smaken hindras av att den balla människan är alldeles för ball för att vara så töntig så att den på regelbunden basis äter något som bär ett så pass töntigt namn som cupcakes. Naturligtvis har den balla människan ätit cupcakes trots det, annars skulle den balla människan inte kunnat uttala sig om smaken.

6 kommentarer:

  1. Är det något som du kan baka/laga när du kommer hem?
    Kram/Mamma

    SvaraRadera
  2. ett inlägg i rättan tid...cupcakes är ett löjeväckade ord...glacerad minimuffin känns dock långt å koppkaka lite för nära de äckliga benämningen för födan kroppkaka...

    SvaraRadera
  3. Jag röstar också på ett svenskt ord till cupcakes. Har tyvärr inga förslag dock. Problemet tror jag är att många svenskar verkar tycka att det är något coolt med engelska ord av någon anledning...

    SvaraRadera
  4. Svensk mat är cool (kall) men annan mat som är kall och inte är svensk är bakterieinfekterad och ohälsosam. Vår gravlax är helt OK. Vem vågar äta liknande döfisk i varmt klimat? Cake - vem äter sådant icke näringsvärdigt substitut för mat? Holeheads mja. Not Wholeheads mmnoo. Måsta vara nåt för US-citizens I guess.

    Men nu vill jag ha instruktion om vad som är ballt att äta. Palt? Fiskbullar? Suovvas? You name it. Riktig mat och inge vall som vi säger i Piteå. Puss!

    SvaraRadera
  5. Är inte cupcakes samma sak som muffins??

    SvaraRadera
  6. det heter fluffins returds, alla vet det..

    SvaraRadera

 
Blogglista.se