fredag, september 25, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till Pub Vildanden i Lund

Pub Vildanden i Lund är sjukt ball. Sätter man sig i deras fåtöljer är det svårt att komma upp. Inredningen ser ut som fan, och de spelar alltid låg musik. Det vill säga: man slipper all irriterande dans och alla blinkande epilepsilampor. Man slipper skrika för att prata; de få gånger man faktiskt känner för att säga något ballt. Annars håller naturligtvis balla människor käften.

Det brukar vanligtvis vara otroligt töntigt att nörda ner sig i saker, men ölmannen på Pub Vildanden är så fruktansvärt sur och dryg vad gäller öl att man kan tro att han över huvud taget inte är intresserad av att sälja några öl alls. Det gör att hans nördiga intresse för öl, som ett oberäkenligt lågt antal männniskor i världen över huvud taget någonsin har tänkt på, är mycket mer värt. Så länge han håller skenet uppe av att vara förvissad om att hans gebit är viktig, kommer han att fortsätta att vara ball.

Pub Vildanden har ett biljardbord, som man sällan ser någon använda. Pub Vildanden säljer pizzor, som man sällan ser någon köpa. Att det där stället över huvud taget går runt, är ett mysterium, men samtidigt också något ballt. Pub Vildanden tjänar förmodligen pengar på samma sätt som balla människor tjänar pengar; de kommer in lite härifrån, och lite därifrån, och sedan löser det sig.

Puben måste flytta till våren. Det är inte ballt, men det är heller inte ballt att försöka engagera sig i någon töntig studentikos förening för att försöka få dem att stanna. Om det råkar bli så att Pub Vildanden inte hittar någon ny lokal, eller av annat skäl inte fortsätter med verksamheten, då tar en ball person också det med en klackspark.

2 kommentarer:

  1. Efter ett endaste besök på Vildanden känner jag igen precis allt. När man nästan behöver tjata på människan i baren för att få beställa en öl, då är han ball.

    Dock noterade jag att det fanns folk i lokalen som hade valt att inte sätta sig i världens djupaste fåtöljer utan vid ett helt vanligt bord av praktiska skäl. Inte ballt. Men stället kan antagligen vara ballt även om det finns (en begränsad mängd) vanligt folk i lokalen.

    SvaraRadera
  2. Vadå "ful inredning"? Den är ball. Är man ball skiter man i estetiken ellerrr?

    SvaraRadera

 
Blogglista.se