torsdag, oktober 15, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till Jari Haapalainen

Jari Haapalainen i The Bear Quartet är, till skillnad från Mattias Alkberg, inte alls särskilt ball. Han är sur på ett dålig sätt och borde klippa sig. Han är snart 50 år gammal - enligt rimlig tideräkning - och borde inte fortfarande vilja se ut som en tjugoåring. Jeansjackan och alla skramlande halsband bidrar till förfallet.

Det är töntigt att bara vilja spela electro och sitta och producera andra fjantar när man skulle kunna spela ball gitarr i ett ballt rockband. Det vill uppenbarligen Jari Haapalainen, som bara sitter och gnäller över alla sina tidiga skivor med The Bear Quartet. Han är ju en sådan där som bara gillar det senaste man har gjort, och sådant är ju fruktansvärt töntigt.

Jari Haapalainen borde le oftare. Vanligtvis är det ganska ballt att inte le särskilt mycket, det är onödigt att skratta åt en massa saker som inte är roligare. Men när andra ler och Jari Haapalainen bara är konstant sur är det inte ballt. Hade han kunnat dra ett cyniskt skämt eller två för att rättfärdiga hans surhet, hade det naturligtvis varit en annan sak.

Jari Haapalainens surhet talar för en ball sak, att The Bear Quartet slutar turnera, helt och hållet, och bara spelar in skivor.

1 kommentar:

  1. electro är dessutom så 00. saxofonen är den nya electron.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se