fredag, oktober 09, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till att Barak Obama fick Nobels fredspris 2009

Barak Obama är en skön snubbe, även om han inte är särskilt ball. Nobels fredspris är ändå inget särskilt vettigt pris; ingen bryr sig egentligen om vem som vinner eller vad man gör efter det att man vunnit. Egentligen inte heller före. Åtminstone inte balla personer. Balla personer står över politiken och all form av kamp för att hetsa till fred. Folk får väl mörda varandra om de vill. Så resonerar balla personer. Man skall inte försöka hindra folk från att slåss med varandra. De har säkert någon vettig anledning.

Att Barak Obama blivit Nobels fredspristagare 2009 är därför inte särskilt töntigt, men inte heller särskilt ballt. Det hade inte gjort någon skillnad om man delat ut priset till en ball person. Så länge det inte är en töntig person som får priset, är det inget problem. Om exempelvis Alex Schulman någon gång skulle få Nobels fredspris skulle det vara ett problem; Alex Schulman är en tönt som inte gör något vettigt över huvud taget, än mindre något ballt.

Barak Obama borde göra något ballt av att han fått Nobels fredspris: han borde starta fler krig, eller spola ner diplomet, eller vad det nu är man får. Han skall inte göra som Jean-Paul Sartre, när han vägrade ta emot sitt Nobelpris i litteratur, det är töntigt. Men han får heller inte vara särskilt intresserad av att hämta priset.

Så Obama, om du vill vara lite ball: åk dit och hämta priset, och åk sedan hem.

2 kommentarer:

  1. Är det verkligen ballt att systematiskt stava fel på president Barack Obamas namn?

    SvaraRadera
  2. Jo. Det är det. Det gör balla personer helt utan att bry sig.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se