måndag, oktober 05, 2009

Instruktioner för hur att förhålla sig till olika sorters kaffe

Balla personer håller inte på med en jävla massa olika sorters kaffe. Det är bara töntar från Stockholm som håller på med sådant. En kaffe är en kaffe är en kaffe är en kaffe, och det får vara nog så. Balla personer är okej med att marknaden kanske lurat oss människor att tro att vi verkligen behöver kaffe på morgonen samt på för- och eftermiddagen, men att marknaden skall försöka lura oss att tro att vi behöver snabba espresso på väg från ett äckligt möte till ett ännu vidrigare möte, det går inte balla personer på.

Balla personer vägrar tycka att det är gott med espresso eller macchiato eller något annat skitkaffe. Balla personer vet att bara en promille av alla som ägnar sig åt att dricka sådana kaffesorter stup i kvarten verkligen tycker att de går att dricka; merparten av alla som ändå dricker sådant kaffe dricker det bara för att det ser bra ut, för att man skall göra det.

Balla personer tycker inte ens att vanligt kaffe är särskilt gott, men dricker det ändå. Det skall vara kokkaffe eller perkulatorkaffe, inte sådant svagt piss man gör i en presskanna. Kaffe skall vara kärvt, och det skall helst inte drickas med något annat. Om man nödvändigtvis behöver någon mejeriprodukt, skall det vara långfil eller riktigt fet grädde. Och absolut inget socker!

Kaffe dricker man inte på någon kaffebar. Kaffe dricker man hemma, eller hos någon kamrat eller på arbetet. Det är tillåtet att dricka kaffe efter maten på restaurang, men det är ett gränsfall. Inget annat kaffedrickande i offentlig lokal är tillåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Blogglista.se