måndag, mars 30, 2009

Instruktioner för restaurangbesök

Att gå på restaurang kan vara ballt. Variation är bra. Det är rent av godtagbart att besöka McDonalds, om det görs på rätt sätt. Det är viktigt att beställa något annorlunda, men utan att beställa det bara för att vara annorlunda. Därför kan det vara ballt att beställa en Big Mac & Co.

Det är under inga omständigheter ballt att kategoriskt rata restaurangbesök. Att aldrig besöka restauranger gör bara fattiga människor, och det är inte ballt att vara fattig. Vad anbelangar frekvensen av antalet restaurangbesök per vecka varierar det naturligtvis, men som utgångspunkt bör man se till att äta på restaurang åtminstone vid tre tillfällen under sju dagar.

Det är inte alls ballt att följa vett- och etikettregler, men det är heller inte ballt att utan sans grisa med maten; det är bara töntigt. Att uppträda som ett fån gör ingen ball, men skulle det råda några oklarheter vid exempelvis beställning eller betalning av maten, är det möjligt att reparera skadan genom att ta den som den kommer. Få aldrig panik, det är sjukt töntigt. Att betala notan är som regel ballt, men för omväxlingens skull och för upprätthållandet av att vara ball, bör man varva betalning med att ta springnota. Var fjortonde, var femtonde måltid är ett bra riktmärke.

Det är av stor betydelse att man som ball aldrig talar dess mer om vilka restauranger man besökt. Vilka som lagar bäst mat till bäst pris är aldrig intressant, inte heller hur maten smakade.

Det är ballare att äta ute på egen hand. Att göra det till en grej att gå på restaurang är inte önskvärt.

2 kommentarer:

  1. Tack för att du finns som vägledning och stöd i denna mångfacetterade värld, där minsta snedsteg i sociala sammanhang i värsta fall kan leda till en livslång period av oballhet.

    SvaraRadera
  2. Samtidens vilsna behöver en ledstjärna, och jag har tagit på mig uppgiften att tända den. Någon måste göra det; jag ser det som mitt livs stora mission.

    SvaraRadera

 
Blogglista.se